zondag 7 augustus 2011

Remy, het adoptiekuikentje

Het tweede stel kuikens van de Oud Engelse vechtkrielen kwam eergisteren uit. Eentje had zolang werk om uit het ei te komen dat hij daarna meteen z'n kopje neerlegde toen hij het karwei had geklaard. Vier mooie kuikentjes bleven over.
Gisteravond belde onze buurvrouw. Ze was geschokt, haar Cochin krielkip had een kuiken uitgebroed, maar die onthoofde het prille diertje zowat. Het bloedde en de oogjes waren geloken. We durfden het niet bij ons moederkipje te zetten in deze deerlijke toestand. De warmtelamp werd tevoorschijn gehaald en daar bracht het kuiken de eerste nacht door. Vanochtend had het de oogjes open, het bloed opgedroogd op het schedeltje.
We hebben het voorzichtig onder de vleugels gestopt bij ons kleine vechtkrielmoedertje en ja hoor, dat werd geaccepteerd. De vier kuikens, een dag ouder dan hun adoptiezusje, eten geprakt ei en wat fijn graan. Zusje Remy steekt af en toe een snaveltje onder het warme verenpakket uit, maar duikt snel weer weg... We laten ze nu met rust en wachten af wat de dag van morgen brengt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten