vrijdag 1 april 2011

1 April en toch echt waar.

Vanochtend arriveerden 21 ooien van het ras Veluwse heideschapen in het weiland. Ada en Carolien, de geiten, staan verbaasd te kijken naar de wollige en langstaartige vreemdelingen, die in rap tempo de uithoeken van het land inspecteren. Ze grazen eventjes maar en rennen gezamenlijk weer verder alsof ze achterna gezeten worden. Het moet nog wennen.
Ik verheug me op het bijvoeren vanavond, zodat ze gaan beseffen dat ik niets kwaads in de zin heb.
 

woensdag 30 maart 2011

De vos is langs geweest

In de vroege ochtend de 27 ste maart 2011 lagen her en der de veren van onze oude bazige Bertha. Ze is 14 jaar geworden, de dikke Wyandotte kip. Ze regeerde over alle andere kippen die we hadden en die we nu hebben. De vos, misschien zelfs meerdere vossen namen ook onze Oud Engelse vechtkrielhaan voor hun rekening en twee hennetjes van hetzelfde ras. Alles schoon op! Dat is dan de troost voor deze gebeurtenis, de vossenmagen waren gevuld.
Bertha heeft in de afgelopen winter in een bejaardencentrum gezeten, apart van de anderen omdat zij niemand duldde bij de maaltijden. Een prachtig huis met puntdak had ze tot haar beschikking. Toch was ze heel blij om in dit  voorjaar weer bij de andere kippen te mogen zijn. Meteen weer krengig en inhalig. We missen haar erg.